18.6.2016. 20:08
2
Mađarska remizirala sa Islandom i zakoračila u osminu finala
Fudbalska reprezentacija Mađarske zakoračila je u osminu finala Evropskog prvenstva u Francuskoj, nakon što je danas u drugom kolu grupe “F” protiv Islanda odigrala neriješeno, rezultatom 1:1, javlja Anadolu Agency (AA).
Na samo početku utakmice obje strane su teže dolazile do konkretnih prilika, a golova nije bilo sve do 39. minute kada je za selekciju Islanda dosuđen jedanaesterac. Precizan je sa bijele tačke bio Gylfi Sigurdsson, koji je savladao mađarskog golmana i doveo Islanđane u vodstvo. To je bio rezultat prvog poluvremena.

Dobar dio prvog poluvremena također je bio bez značajnih prilika na obje strane, i kada se učinilo da je Island blizu historijske pobjede i preuzimanja vodstva u grupi “F”, desilo se ono najgore. Birkir Saevarsson je, na centaršut Mađara sa desne strane u 88. minuti, dotaknuo loptu i poslao je u svoju mrežu. 1:1 je bio konačan rezultat utakmice.

Mađarska se trenutno sa četiri boda nalazi na čelu tabele, i to je skoro pa osiguran plasman u daljni tok takmičenja. Island ima dva boda, Portugal jedan i Austrija na četvrtom mjestu bez bodova.

Portugal i Austrija večeras u 21 sat igraju drugu utakmicu drugog kola grupe “F”. 

(Anadolu Agency)
2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.