28.6.2016. 15:45
0
Sadio Mane novi fudbaler Liverpoola, Redsi ga platili oko 40 miliona eura
Senegalski napadač i dosadašnji fudbaler Southamptona Sadio Mane potpisao je petogodišnji ugovor sa Liverpoolom i postao treči najskuplje plaćena fudbaler tima sa „Anfielda“, javlja Anadolu Agency (AA).

Uprava Liverpoola je pristala da za dovođenje 24-godišnjeg Manea plati 30 miliona funti (39,3 miliona eura), a klub je u svojoj historiji veće svote novca izdvojio samo za dovođenje Christiana Bentekea i Andy Carrolla.

Manea u Liverpoolu čeka dres sa brojem 29, a prošle sezone je u dresu Southamptona nastupao u 44 utakmice u kojima je postigao 11 golova i zabilježio šest asistencija.

Southampton je čini se postao glavna adresa za pojačanja Liverpoola u proteklih nekoliko mjeseci. Adam Lallana, Dejan Lovren, Nathaniel Clyne i Rickie Lambert su bivši igrači Southamptona koji trenutno nastupaju za Liverpool.

Njemački stručnjak na klupi Liverpoola Jurgen Klopp je ovog ljetnog prijelaznog roka doveo ukupno četiri pojačanja na „Anfield. Pored Manea, u tim popularnih „redsa“ stigli su i Joel Matip, Marko Grujić i Loris Karius.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.