19.7.2016. 11:50
0
Ljetni transferi: Najveće zvijezde ovog prelaznog roka
Sa ljetom dolazi i prelazni rok kada će veliki broj fudbalera promijeniti klub, a donosimo vam neke od najzanimljivijih transfera koji bi mogli obilježiti novu sezonu.

Mario Gotze
Iz uprave Bayern Munchena potvrdili su da je Mario Gotze sve bliži povratku u Borussiju Dortmund.
Tottenham, Liverpool i Arsenal pokazivali su interes za mladog veznjaka, ali najizglednija opcija za njega trenutno je Borussia Dortmund.
 
“Gotze je u Bayernu već tri godine i to je klub koji mu ne odgovara. Ne čudi me što želi otići. Ima 24 godine i bitno je da ne sjedi na klupi”, rekli su iz uprave Bayerna. Gotze je u Bayern došao iz Borussije prije tri godina za 35 miliona eura.
 
Paul Pogba
Trener fudbalskog kluba Juventusa Max Allegri osvrnuo se na glasine o prelasku Pogbe u Manchester United.
 
Allegri kaže kako je Juventus među 'elitnim evropskim klubovima', i da bi za Pogbu povratak u Manchester United bio koraz unazad.
 
„Ne zabrinjavaju me engleske glasine. Juventus je među četiri najbolja evropska kluba i svaki igrač bi morao dobro razmisliti prije nego što odluči da ode“, rekao je trener popularnog Juvea. Transfermarkt vrijednost Paula Pogbe procjenjuje na 70 miliona eura, prenosi Slobodna Bosna.
 
Diego Costa
Španski mediji prenosi kako je Diego Costa upravi Chelsea predao zahtjev za transferom.
Mundo Deportivo navodi da brazilski napadač ima želju da se vrati u Atletico Madrid i tu namjeru obznanio je svom klubu.
 
Prva sezona koju je Costa proveo u Engleskoj bila je za njega i njegov klub vrlo uspješna. Postigao je 21 gol i Chelsea je osvojio ligu. Međutim, njegova druga godina bila je manje uspješna, kada je postigao 16 golova, a Chelsea okončao sezonu na 10. mjestu.
 
Chelsea je Costu kupio 2014. godine za 38 miliona eura.
 
Gonzalo Higuain
Arsenal je zainteresovan za igrača Napolija Gonzala Higuaina, za kojeg bi morali izdvojiti 95 miliona eura, prenosi Gazzetta World.
 
Iako je Higuain izrazio želju da napusti Napoli, uprava kluba odbija da spusti cijenu za 28-godišnjeg igrača.
 
Juventus je također u utrci za argentinskog napadača, koji je u tri godine otkad je prešao u Napoli nastupio 146 puta i postigao 91 gol.
 
Robbie Brady i Michael Keane
Leicester City, trenutni šampion engleske Premier lige, navodno će 30 miliona od prodaje Kante’sa Chelseau upotrijebiti za kupovinu Robbieja Bradyja, igrača Norwich Cityja, i Michaela Keanea, igrača Burnleya.
 
Klub je već kupio Nampalysa Mendya, veznjaka koji je do sada igrao igrao u Monaku i čiji transfer je koštao 15 miliona eura.
 
Rainieri, trener Leicestera, sada želi povećati ponude koje je već dao za mladog defanzivca Keanea i veznjaka Bradya, pošto su prve ponude odbijene.
 
Leroy Sane
Manchester City navodno pregovara sa Leroyem Saneom o četverogodišnjem ugovoru, a s njegovim trenutnim klubom Schalkeom dogovaraju se oko cijene potencijalnog transfera.
 
Međutim, otac 20-godišnjeg igrača tvrdi da su Bayern Minhen i Real Madrid i dalje zainteresovani i da oni ostaju u igri, uprkos pregovorima sa mančesterskim klubom.
Schalke traži 50 miliona eura za ovog mladog igrača.

(Anesa Agović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.