23.7.2016. 12:20
0
Derbi Željo-Sarajevo: Utakmica u kojoj odluči samo jedna greška
FK Željezničar na Stadionu Grbavica dočekuje gradskog rivala FK Sarajevo, a šefovi struke obje ekipe Miloš Kostić i Almir Hurtić kao i kapiteni Aleksandar Kosorić i Haris Duljević iznijeli su svoja očekivanja od susreta, piše bh. novinska agencija Patria.
– Mogu da kažem da je dobro što su pripreme iza nas jer i mi kao i navijači jedva čekamo utakmice. Naša ekipa je spremna i fizički i psihički na sezonu. To su utakmice koje normalno ne krasi neki lijepi fudbal, nego puno trke, agresije i emocija. U takvim utakmicama obično odluči jedna greška i zato je mnogo bitno da u utakmici ostanemo trijeznih glava i maksimalne discipline kroz svih 90 minuta. Ja se nadam da dobar rezultat neće izostati. Igramo pred našim Manijacima i to nam je dodatni motiv da pokažemo da smo spremni. Želimo u prvenstvo ući kako treba - kazao je Miloš Kostić.

Trener Sarajeva kazao je da je svaka utakmica novi izazov.

- Ulazimo u utakmicu puni elana, a želimo se i revanširati za poraze. Bitno je da u utakmicu uđemo hladne glave. Imamo maksimalnu koncentraciju za sutrašnju utakmicu i ne razmišljamo šta je bilo ranije. Mi smo svi profesionalci i igrači su navikli da se bore s pritiskom. Tako da ne vidim nikakav problem s te strane. Rezultat neće izostati ako ispunimo sve dogovoreno - kazao je Hurtić.

Kapiteni oba tima slažu se da će navijači i jednog i drugog tima uživati.

– U subotu nas čeka najveća poslastica bh. fudbala. Nismo još svi osjetili takmičarski ritam, ali to ne bi trebalo predstavljati problem spremni smo za utakmicu, znamo šta šef traži od nas. Igramo pred našim navijačima i to je dodatni motiv, ako je dodatni motiv uopšte potreban. Pobijedili smo u posljednja dva derbija i to će nam dati dodatnu snagu, a sutra želimo pobijediti - rekao je Aleksandar Kosorić.

- Što se tiče derbija, ovo je nešto što je više od utakmica. Dat ćemo sve od sebe, odradili smo pripreme na najbolji mogući način i žao mi je što Kovačević i Mihojević neće igrati. Bit će ovo teška utakmica, ali imamo dosta motivacije i s dosta truda bi trebali doći do pozitivnog rezultata, koji bi nam bio bitan za nastavak prvenstva - istakao je Haris Duljević.

Utakmica između Željezničara i Sarajeva igra se danas s početkom u 20:30 sati na Stadionu Grbavica. 

(NAP)
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.