23.7.2016. 22:40
3
Vječiti derbi obilježen remijem, crvenim kartonom i prekidom utakmice
Večeras se odigrao 108. vječiti sarajevski derbi između Željezničara i Sarajeva. Dok prvo poluvrijeme nije obilovalo nekim prilikama, drugo poluvrijeme obilježeno je golovima obiju ekipa, jednim crvenim kartonom, kao i prekidom utakmice.

U 30. minuti crveni karton zaradio je Husić iz redova Željezničara nakon što je udario Ahmetovića. Iako se u prvo plan činilo da je Boccaccini dobio crveni karton, ipak se radilo o Husiću, koji je prije toga dobio i prvi žuti karton.

Prvo poluvrijeme Sarajevo je imalo više udarac prema golu Fejzića, ali niti jedan nije išao u okvir gola. Dok je Željezničar tek prvi put šutirao prema golu Sarajeva u 36. minuti kada je Lendrić bio neprecizan.

Prvo ozbiljnije uzbuđenje utakmice stiže nam u 53. minuti, kada je Željo poveo, pogotkom Lendrića. Sjajna akcija igrača Želje, a Ivan Lendrić sjajno iz voleja pogađa za 1:0 i veliko slavlje na Grbavici navijača Željezničara, popularnih Manijaka. Asistenciju je upisao Nikolić



Navijači Željezničara, ali i igrači, nisu se dugo radovali pogotkom, s obzirom da je Sarajevo izjednačilo u 59. minuti, pogotkom Ahmetović, na asistenciju Bekića.



U 64. minuti, utakmica je prekinuta, a glavni sudija Valjić je povukao igrače sa terena. Uzrok tome je divljanje navijača Sarajeva, koji su zapalili dio stolica na sjevernoj tribini. Susret na Grbavici je nastavljen nakon 16 minuta prekida. Vrijeme je pomjereno i utakmica je nastavljena od trenutka kada je i prekinuta.


(Anesa Agović)

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.