4.8.2016. 15:46
0
"I dalje se preko WhatsAppa dopisujem s igračima Mainza iz 2004. godine"
Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp kaže da se i dalje rado prisjeća svojih trenerskih početaka u Mainzu, te da se i dalje preko WhatsAppa dopisuje sa igračima ovog kluba iz 2004. godine, kada su izborili ulazak u Bundesligu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Klopp je potom tri sezone vodio Mainz u najboljem društvu njemačkog fudbala, da bi svoj trenerski put nastavio u Borussiji Dortmund s kojom je osvojio naslov šampiona Njemačke, a potom ga i odbranio. Sada se priprema za prvu punu sezonu na klupi engleskog velikana Liverpoola.

"Znam da se u fudbalu sve svodi na uspjeh, ali je lijepo imati situaciju kada se poslije 20 godina možete osvrnuti i razmišljati o sjajnim vremenima koja ste imali zajedno, tokom razvoja i perioda sa napornim radom i učenjem. Ja to imam sa mojom ekipom iz Mainza s kojom sam izborio ulazak u Bundesligu. Imamo chat grupu na WhatsAppu pod nazivom 'Team 2004' i dosta tih igrača su sada treneri i menadžeri i svi se i dalje sjećaju tog vremena koje smo zajedno proveli", kazao je Klopp za britanske medije i nastavio:

"Volim gledati unazad i sanjati o povratku na te događaje imajući u vidu da je to bilo nevjerovatno. Misliš da možda nikada nećeš ponoviti nešto slično, ali onda sam dobio priliku da da napravim nešto posebno u Dortmundu. I sada u Liverpoolu imam takvu priliku. Opet je moguće napraviti nešto veliko."

Za klub s Anfielda svakako bi "nešto veliko" predstavljalo osvajanje naslova šampiona Engleske. Naime, Liverpool na taj pehar čeka još od daleke 1990. godine, a nekada su bili najtrofejniji engleski klub sa 18 titula. No, Manchester United ih je sa Sir Alexom Fergusonom na klupi vremenom stigao, a potom i prestigao. Klub sa Old Trafforda sada u svojim vitrinama ima 20 pehara namijenjenih šampionu Engleske.

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.