24.8.2016. 11:47
0
Sudija koji je oštetio Željezničar protiv Olimpica ima rak želuca, FK Željezničar ga pozvao da bude gost na Grbavici
Željko Miličević, linijski sudija iz Posušja, nedavno je dospio u javnost zbog velikih pogrešaka koje je napravio na utakmici 2. kola Premijer lige BiH između Olimpica i Željezničara.

Piše: Haris Ahbabović

Miličevića je nakon toga kaznio NSBiH sa čak 18 utakmica suspenzije zbog velikih grešaka koje je napravio na toj utakmici.

Ipak, ovaj sudija je teško bolestan, a u takvom stanju je sudio i spornu utakmicu.

"Imam tumor želuca. Bio sam u bolnici na liječenju. Prvenstvo je počelo, a nogomet je moja najveća ljubav. Toliko sam se radovao Premijer ligi, da sam na vlastitu odgovornost odlučio izaći iz bolnice dan prije utakmice na Otoci i suditi taj nesretni meč. Dao Bog dao da nisam”, rekao je u razgovoru za Dnevni avaz linijski sudija iz Posušja.

"Bavim se ovim poslom 15 godina. Nikada nisam bio kažnjen niti mi je bila smanjena ocjena. Svjestan sam da sam na Otoci grozno sudio. Greške se u ovom poslu događaju gotovo u svakom kolu. Apsolutno prihvaćam kaznu. Zaslužio sam da me kazne, mada mi se 18 utakmica čini malo prestrogo", kaže ovaj sudija.

I bez obzira što je oštetio Željezničar, iz kluba sa Grbavice su odlučili da ugoste ovog sudiju na jednoj od sljedećih utakmica Željezničara.

"Kolektiv FK Željezničar sucu BH Telecom Premijer lige BiH, Ljubi Miličeviću, želi brz oporavak od teške bolesti, tumora želuca. Ovom prilikom uprava FK Željezničar poziva Miličevića da bude gost kluba na jednoj od domaćih utakmica do kraja jesenje polusezone te se nada da će Milićević u periodu u kojem mu predstoji proces liječenja i drugi životni izazovi, pronaći vremena da se odazove ovom pozivu", stoji u saopćenju FK Željezničar.

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.