24.8.2016. 14:14
0
Fudbalerke SFK 2000 poslije trijumfa na startu kvalifikacija za Ligu prvaka: Igrale smo kao jedno
Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo jučer su pobjedom otvorile kvalifikacioni UEFA turnir za Ligu prvaka za žene u fudbalu koji se održava u Sarajevu. Pobjeda je podigla samopouzdanje u ekipi u kojoj vjeruju da i u narednim dvjema utakmicama mogu nastaviti pobjedonosni niz, javlja Anadolu Agency (AA).

Izabranice trenerice Samire Hurem na sarajevskom stadionu Otoka rezultatom 1:0 nadigrale su izraelsku ekipu Ramat Hasharon, a pogodak je u 88. minuti susreta postigla Armisa Kuč. SFK 2000 sutra očekuje utakmica protiv Rigasa iz Latvije, dok će u zadnjem kolu, u nedjelju 28. augusta, snage odmjeriti s ukrajinskim Kharkivom na stadionu "Asim Ferhatović-Hase". 
Šesti put zaredom, a sedmi ukupno, Sarajevo ugošćava neke od ponajboljih evropskih ekipa u ženskom fudbalu.

Da je prva pobjeda jako bitna za samopouzdanje među igračicama, naglasila je trenerica Hurem dodajući kako će ekipa sa velikom ozbiljnošću nastaviti i u narednim utakmicama, od kojih je prva već sutra.

"Jučer nam je prvi put prva utakmica bila jedna od najtežih, Izraelke su poseban tim sa veliki ambicijama. Prva utakmica nam je bila najvažanija. Iz mog ugla, bile smo bolje. Sada nam slijede utakmice sa timovima iz Latvije i Ukrajine. Fudbal je takav da ne možete znati ko je bolji dok ga ne pobijedite", naglasila je Hurem ističući kako će u narednim godinama ženski fudbal imati sve više navijača.

Amela Kršo imala je nekoliko šansi u jučerašnjoj utakmici. Istakla je da je ekipa "igrala kao jedno", stoga je rezultat bio očekivan.

"Pripremale smo se mjesec i pol dana za ovo sve. Djevojke su jučer dale sve od sebe, igrale smo kao jedna, nismo bile nervozne i bile smo skoncentrisane na ono što radimo", naglasila je Kršo.

Isto je potvrdila fudbalerka Azra Numanović istakavši kako bh. tim jučer nije podcijenio protivnika i da mu se dostojanstveno suprostavio.

"Spremale smo se intenzivno, znale smo da neće biti lako, Izrael je izuzetno dobar tim, oni su sve vrijeme analizirali naše snimke i to nisu krili od nas. To nam je dalo i motiv i ozbiljnost u pristupu, bile smo baš tim, igramo zajedno i to nam je donijelo rezultata. Igrale smo odlučno i to je rezultiralo pobjedom, nismo im dopustili ozbiljniju šansu i pred kraj, u najslađe vrijeme utakmice, dali smo gol. Sretni smo zbog toga", poručila je Numanović. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.