27.8.2016. 12:44
0
Manuel Pellegrini preuzeo klub u Kini
Manuel Pellegrini, nekadašnji trener Manchester Cityja, Real Madrida, Villarreala, Malage i mnogih čileanskih i argentinskih klubova svoju karijeru će nastaviti u Kini. Naime, Pellegrini je postigao dogovor sa Hebei China Fortune, klubom koji igra Super ligu Kine, javlja Anadolu Agency (AA).

Pellegrini je bio bez posla od završetka sezone 2015/16., kada je napustio klupu Manchester Cityja na kojoj ga je naslijedio Josep Pep Guardiola. Kineski klub je danas zvanično potvrdio imenovanje čileanskog trenera na popularnoj kineskoj društvenoj mreži Weibo.

Pellegrini će u Hebei imati priliku da trenira nekadašnje zvijezde evropskog fudbala kao što su: Ezequiel Lavezzi, Gervinho, Stephane Mbia, Gael Kakuta i Ersan Gulum. Hebei se nakon 23. kola Super lige nalazi na petoj poziciji sa čak 15 bodova manje od lidera Guangzhou Evergrande Taobao, kojeg sa klupe vodi brazilski trener Luis Felipe Scolari. 

(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.