4.9.2016. 13:49
0
Golčina „bosanskog Baggia“: Adis Hušidić postigao novi gol za L.A. Galaxy
Bh. nogometaš, 29-godišnji Adis 'Baggio' Hušidić, bio je zvijezda dana u američkom MLS-u.

Naime, nije zabio gol od travnja, a onda je noćas oduševio golčinom u pobjedi LA Galaxyja 2:1 nad Columbus Crewom! Ušao je u 65. minuti, a u 78. minuti zabio je za 1:0. Giovani dos Santos povisio je na 2:0 u 82., a Jahn smanjio na konačnih 2:1 u 90. minuti utakmice.
 
Eto, kad je Galaxy bez zvijezda Robbieja Keanea i Stevena Gerrarda, zvijezda je - Hušidić.
Hušidić je rođen u Velikoj Kladuši 1987., te je kao dijete otišao u ratno izbjeglištvo, najprije u Hrvatsku, pa u Hamburg, pa u SAD.
 
Otac mu je dao nadimak Baggio po svom omiljenom igraču, a 21. maja 2016. pozvan je u reprezentaciju BiH za prijateljsku utakmicu sa Španjolskom, prenosi SB.


(Anesa Agović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.