15.9.2016. 14:05
0
Savićević: Ne mogu vjerovati da Berlusconi više nije vlasnik Milana
Dejan Savićević, nekada sjajni fudbaler Milana i reprezentativac bivše SFR Jugoslavije u izjavi za italijanske medije rekao je da ne može da vjeruje da Silvio Berlusconi više nije vlasnik “rossonerija“.

Savićević je od 1992. do 1998. godine kada je nosio dres Milana osvojio tri naslova šampiona Italije i Ligu šampiona. Brelusconi mu je nakon potpisivanja ugovora dao dres sa brojem 10 i stao iza njega kao predsjednik kada god je bilo neophodno. Sada je Berlusconi odlučio prodati AC Milan kineskim investitorima.

“Ne mogu da vjerujem. Trebaće mi godine da se naviknem na Milan koji više nije Berlusconijev“, kazao je Savićević za italijanske medije na svoj 50. rođendan i nastavio:

“Bili smo veoma bliski, Berlusconi mi je pomogao u teškim trenucima. Bez njega, moj boravak u Milanu bi bio brzo završen. Nakon prve godine, svi u stručnom štabu bili su protiv mene. Žalili su se da se nisam integrisao, da ne govorim jezik, ali Berlusconi je rekao da ostajem.“

Savićević kaže da je u njegovo vrijeme bilo veoma teško nositi broj 10 na leđima.

“Bilo je veoma teško. Tada se klasična 'desetka' borila sa formacijom 4-4-2 koja je bila najzastupljenija i koju su treneri praktikovali. Roberto Baggio i ja smo patili, samo je Gianfranco Zola u Parmi imao ulogu prave 'desetke'. Danas, u najmanju ruku, u formaciji 4-2-3-1 imao bih mjesto iza napadača. Igrao sam desno krilo. Žrtvovao sam se, ali smo osvajali trofeje“, istakao je Savićević.

Nekada sjajni fudbaler, a danas predsjednik Fudbalskog saveza Crne Gore smatra da su Milanu kola krenula nizbrdo kada je morao da prodaju Zlatana Ibrahimovića i Thiago Silvu.

Savićević je tokom svoje fenomenalne karijere igrao za Budućnost iz Podgorice, beogradsku Crvenu zvezdu, Milan i Rapid iz Beča u kojem je 2001. godine završio karijeru. 

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.