28.9.2016. 16:45
0
"Konačan stav o sudbini suspendovanih fudbalera Slobode donijet će Odbor za hitnost"
Nije poznata sudbina nogometaša Slobode Damira Mehidića koji je izjavom: „Ne vidim se više u Slobodi, ovo je rasulo“, izazvao burnu reakciju trenutnih rukovodilaca tuzlanskog kluba.

Jedan od trenera, Amir Spahić, u izjavi za Fenu kaže kako Mehidić već sedam dana ne trenira s ostalim igračima i da na njega do daljnjeg ne računaju na utakmicama.

Sportski direktor Denis Karić rekao je da je Mehidić automatizmom suspendovan zbog kršenja klupske discipline, kao i Aldin Đidić i Mahir Karić.

- Konačan stav o sudbini suspendovanih igrača dat će Odbor za hitnost – kazao je za Fenu Karić.

Odbor za hitnost Slobode, kako je rekao član tog tijela Nermin Čolić, sastat će se sutra radi dogovora o organizaciji utakmice sa Sarajevom, a tada će se raspraviti i o sudbini suspendovanih igrača.

- Mandat Odbora za hitnost, sukladno Statutu, traje mjesec dana i mi nikome ne možemo dati otkaz, kazniti ga ili smijeniti. U roku desetak dana trebala bi se održati Skupština kluba na kojoj će se raspraviti o ostavkama i eventualno izvršiti izbor novog upravnog odbora. Nevolja je što u Odboru za hitnost nije predsjednik Azmir Husić, koji je podnio ostavku, tako da nam treba vremena da uđemo u trag svim ugovorima s igračima i obavezama koje klub ima prema njima i trenerima – izjavio je Čolić za Fenu.

Prema Statutu, Odbor za hitnost sačinjavaju predsjednik Skupštine, dva potpredsjednika, predsjednik UO ili njegov zamjenik, predsjednik Nadzornog odbora i direktor kluba. To tijelo se aktivira kada Upravni odbor ne može da funkcioniše zbog nedostatka kvoruma. Ako je predsjednik UO dao ostavku, ne može raditi u Odboru za hitnost. 

S obzirom na to da je i direktor kluba Saša Vugdalić napustio klub, u Odbor za hitnost pridodata su tri člana Skupštine, od kojih su dvojica iz sfere biznisa, te jedan iz reda navijača. 

- Odboru za hitnost pridodati smo Senad Mujkanović i ja, jer smo članovi Skupštine, a ujedno smo iz sfere biznisa, te Sulejman Dorić  iz reda navijača koji je, ujedno, predsjednik Komisije za izbor i imenovanje Skupštine kluba. Zamoljeni da, prije svega, pomognemo u prevazilaženju finansijskih problema koji se za sada rješavaju. Nikako mi nije jasno šta je motiviralo Đidića, Karića i Mehidića da prestanu trenirati, jer su prema njima izvršene sve ugovorene obaveze – napominje Čolić.

Prema saznanjima Fene, Mehidić je zatražio sporazumni raskid ugovora, dok su Đidić i Karić pod ugovorima, ali su se na odlazak iz Slobode odlučili zato što „pretpostavljaju“ da bi nakon odlaska predsjednika Husića moglo biti problema s isplatama ugovorenih prinadležnosti. 

Bilo kako, Sloboda protiv Sarajeva ne može računati na Nemanju Stjepanovića i Samira Efendića, koji imaju po tri žuta kartona, na Ivana Kostića zbog isključenja protiv Radnika, vjerovatno na golmana Kenana Pirića koji ima problema s leđima, te na suspendovane Đidića, Karića i Mehidića.

Unatoč svemu, jedan od trenera tuzlanskog premijerligaša Amir Spahić poručuje:

- Imat ćemo dobar sastav za derbi sa Sarajevom!

(Fena)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.