30.9.2016. 15:43
0
Wenger: Jednog dana bih mogao preuzeti Englesku
Arsene Wenger, menadžer Arsenala, kojeg mnogi britanski mediji spominju kao jednog od kandidata za nasljednika Sama Allardaycea, danas je izjavio da je trenutno fokusiran na posao koji obavlja, ali da bi jednog dana mogao preuzeti reprezentaciju Engleske, javlja Anadolu Agency (AA).

Wenger će 1. oktobra proslaviti 20 godina na klupi kluba iz sjevernog Londona. Na pitanje novinara da li je zainteresovan za posao selektora Engleske, iskusni Francuz je kazao:

"Moj prioritet je da radim dobar posao u Arsenalu. Ovo je oduvijek bio moj klub. No, jednog dana, ako budem slobodan, zašto ne? Međutim, u ovom trenutku sam fokusiran na svoj posao."

Wengeru na kraju tekuće sezone ističe ugovor sa Arsenalom, a eventualnom nastavku saradnje za sada ne razmišlja previše.

"Donijeću odluku na kraju sezone. Ono što će najviše uticati na mene jeste to kako se osjećam i mogu li ovaj tim voditi naprijed. Ne znam hoću li proslaviti 25. godišnjicu na klupi Arsenala. Ništa ne isključujem. To je ljubavna priča. Želiš da se nastavi i traje zauvijek", rekao je Wenger.

Francuski trener tokom 20 godina na klupi Arsenala osvojio je tri naslova šampiona Engleske, te po šest pehara u FA kupu i Superkupu. Na evropskoj sceni najveći uspjeh ostvario je plasmanom u finale Lige šampiona u sezoni 2005/06, kada je Barcelona osvojila trofej.

(Anadolu Agency)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.