26.10.2016. 12:28
0
Guardiola: Manchesterski derbi u Liga kupu je kao finale
- Mislim da svi smatraju kako ovo takmičenje nije važno, ali se pripremam tako da dobijem utakmicu. Od igrala koji budu igrali zahtijevaćemo da daju svoj maksimum, kaže Guardiol
MANCHESTER (AA) – Ljubitelji fudbala u Engleskoj, ali i širom Evrope i svijeta večeras će moći uživati u novom duelu manchesterskih rivala Uniteda i Cityja, kao i novi ogled dva velika trenera Josea Mourinha s jedne i Josepa Pea Guardiole s druge strane, javlja Anadolu Agency (AA).

U prvenstvenoj utakmici Guardiola je slavio na Old Trafordu sa 2:1, a pred današnji susret u osmini finala Liga kupa, kaže da je za njega gradski derbi poput finala, bez obzira u kojem se takmičenju igra.

“Mislim da svi smatraju kako ovo takmičenje nije važno, ali se pripremam tako da dobijem utakmicu. Od igrala koji budu igrali zahtijevaćemo da daju svoj maksimum. Ovo je finale. Ne shvatam svoj posao tako da ako igram utakmicu mislim da je neka druga važnija. Naprotiv prva koju igram je najvažnija. Međutim, u isto vrijeme moram uzeti u obzir u kakvom su stanju igrači. Tri dana poslije derbija čeka nas West Bromwich Albion, pa Barcelona, a i te utakmice su jako važne“, kazao je Guardiola za britanske medije.

Manchester United i Manchester City sastaće se večeras na Old Trafordu sa početkom u 21 sat. U osmini finala Liga kupa Engleske igra se jedna utakmica. U slučaju neriješenog rezultata igraju se produžeci, a ako ni tada ne bude poznat pobjednik, izvode se penali.

Naslov pobjednika Liga kupa iz prošle godine brani upravo Manchester City koji je u finalu nakon boljeg izvođenja penala savladao Liverpool.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.