1.11.2016. 15:59
0
FIFA upozorila Čelik zbog dugovanja prema treneru Borisu Paviću
Svjetska nogometna organizacija (FIFA) danas je poslala odluku Nogometnom savezu BiH, kojom se upozorava Nogometni klub Čelik iz Zenice da s novim rokom, do 11.novembra, izvrši isplatu dugovanja bivšem treneru Borisu Paviću.


U novoj odluci FIFA-e, koju NK Čelik mora ispoštovati, nije navedena suma koja se duguje, ali se najvjerovatnije radi o iznosu višem od 36.000 KM, na ime neisplaćenih plata i troškova procesa.

Trener Boris Pavić je prošle sezone vodio ekipu Čelika, ali s obzirom na to da nije imao radnu dozvolu, koju klub nije mogao obezbjediti zbog dugovanja Poreznoj upravi FBIH, došlo je do raskida dogovora.

Tokom igračke karijere Boris Pavić je u dva navrata branio boje kluba sa Bilina polja i bio je jedan od ljubimaca zeničke publike.

Ukoliko se ova odluka ne ispoštuje FIFA će prema Čeliku primijeniti disciplinske sankcije, i to oduzimanja bodova ili preseljenja u niži rang, što ponovno ne oslobađa klub od izvršenja pravosnažne odluke. U slučaju zakašnjenja u isplati, u skladu s ranijom odlukom, oštećena strana može tražiti novčanu kaznu za klub zbog neizvršavanja navedene odluke.

(FENA)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.