8.11.2016. 19:15
0
Ovo je nekad bilo nezamislivo: Neymar oduševio Messija i saigrača iz Barce
U noći s petka na subotu u 00:45 po našem vremenu sastaju se veliki rivali Brazil i Argentina u Belo Horizonteu, istom onom gradu i stadionu na kojem je Brazil doživio najveću katastrofu u svojoj historiji.

Utakmice ovih reprezentacija oduvijek su bile "na nož", a igrači su u njih ulazili s velikim motivom jer Brazilcima ne postoji slađa pobjeda od one nad Argentincima, i obrnuto naravno.

Stvari su se u međuvremenu promijenile, više nema toliko antagonizma među reprezentativcima Selecaa i Gaučosa, za što je dobrim dijelom zaslužna činjenica da su mnogi od njih suigrači u klubu.

Očigledni primjer je Barcelona odnosno Neymar i Lionel Messi. Najbolji igrači ovih reprezentacija veliki su prijatelji, a uoči međusobnog duela Brazilac je Argentinca, kao i njegovog sunarodnjaka Javiera Mascherana, iznenadio lijepom gestom.

Nakon važne prvenstvene pobjede u Sevilli Neymar je pozvao Messija i Mascherana da njegovim privatnim avionom odlete u Brazil. Njih dvojica su poziv prihvatili te su Barcini asevi iz Katalonije otišli u Sao Paulo nakon čega su Argentinci produžili za domovinu gdje se pripremaju za izuzetno važan okršaj.

Argentincima "gori" pod nogama

Situacija u kojoj se Argentina nalazi nakon više od polovice kvalifikacija (10/18 kola) daleko je od idealne. Tek su šesti, sa samo četiri pobjede, a na Svjetsko prvenstvo direktno će se plasirati četiri reprezentacije dok će peti u interkontinentalni play-off s predstavnikom Oceanije.

Bodovne razlike jesu male (vodeći Brazil bježi Argentincima pet bodova), ali pred Messijem i društvom je strašno težak raspored - nakon gostovanja u Brazilu domaćini su vrlo neugodnim reprezentacijama Kolumbiji i Čileu - pa bi se uoči finalnih rundi kvalifikacija mogli naći u problemima ukoliko ne uspiju uzeti bodove u tri nadolazeća ogleda.

(Goal.hr/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.