12.11.2016. 18:20
0
Džeko: Ne bih se bunio da opet bude 0:0
Svih nas 11 koji izađemo na teren sutra moramo biti maksimalno skoncentrisani i jedino tako možemo doći do povoljnog rezultata, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj oficijelnoj konferenciji za medije u Atini prije sutrašnjeg meča s Grčkom

Svih nas 11 koji izađemo na teren sutra moramo biti maksimalno skoncentrisani i jedino tako možemo doći do povoljnog rezultata, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj oficijelnoj konferenciji za medije u Atini prije sutrašnjeg meča s Grčkom
ATINA (AA) – Bakir Tiro –

Utakmica od prije četiri godine u kojoj smo ovdje uzeli bod i krenuli ka Svjetskom prvenstvu u Brazilu ne može nam pomoći sutra i neće biti slična. Ipak, ne bih se bunio da se sudbina ponovi, da opet bude 0:0 i da na kraju odemo na Svjetsko prvenstvo i u Rusiju, rekao je Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine na večerašnjoj oficijelnoj konferenciji za medije u Atini prije sutrašnjeg meča sa Grčkom.

Smatra da će sutrašnji meč biti jedna od najvažnijih u kvalifikacijama za Mundijal i za BiH i za Grčku.

”Obje reprezentacije su pod malim pritiskom. Njihova prednost je što igraju pred svojim navijačima, ali im može biti i dodatni pritisak.

Ističe da njegova, ali i dobra forma drugih bh. reprezentativaca ne mora ništa da znači u sutrašnjem ”sudaru” sa Grcima.

”Bili smo u dobroj formi i prije Belgije, pa znamo kako je završilo. Ne trebamo se oslanjati u kakvoj je ko formi, moramo dati 100 posto mogućnosti i tek tada nam forma može pomoći. Totalno drugačiji fudbal igramo od Grka. Oni su uvijek prvenstveno skoncentrisani na odbranu svog gola i kontranapade. Tako su i postali prvaci Evrope 2004. godine. Mi volimo imati loptu u posjedu i napadati. No, ne treba se zalijetati, obzorom da Grčka nije nimalo naivan protivnik”, mišljenja je Džeko.

Dosad je u dresu nacionalnog tima postigao 49 golova. Na pitanje očekuje li da sutra postigne jubilarni 50., Džeko je odgovorio: 

”Iskreno ne razmišljam previše o tome, mada bilo bi mi drago da postignem gol jer vjerujem da bi pomogao ekipi da dođe do pozitivnog rezultata, a to je sutra primarni cilj."

Naglasio je i da mu nije žao što Costas Manolas, njegov saigrač iz Rome sutra neće nastupiti za Grčku, koji se povrijedio nedavno sudarivši se upravo sa Džekom. 

”Costas je jedan od najboljih defanzivnih fudbalera u Italiji i šire. Kada popravi mentalitet bit će jedan od najboljih u svijetu. Grčka ima i druge defanzivne igrače koji igraju u velikim ligama i klubovima. Međutim, nadam se da će se izostanak Manolasa, ipak, osjetiti”, poručio je Džeko. 


(Anadolu Agency)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.