14.11.2016. 21:53
0
Napokon otkriveni detalji čuvene ''pedagoške'' scene nakon derbija
Prvenstveno kolo nakon reprezentativne stanje širom Evrope donosi nekoliko velikih derbija zbog kojih nogometni zaljubljenici jedva čekaju vikend. U Madridu se sastaju gradski rivali Atletico i Real, na San Siru igraju Milan i Inter, a u Dortmundu Borussia i Bayern.

Domaćin može skinuti Bayern s trona Bundeslige ukoliko ne izgubi, te u isto vrijeme senzacionalno lansirati novog prvoligaša RB Leipzig na tron, naravno ukoliko pobijedi u petak u Leverkusenu.

Uoči derbija spominje se posljednji okršaj ova dva kluba koji je završilo ''nulom''. S te utakmice sjećamo se onog ''pedagoškog'' razgovora Pepa Guardiole i mladog Joshue Kimmicha. Nakon te utakmice Pep je nahvalio svog ljubimca kojeg je doveo iz Leipziga (službeno Stuttgarta) u ljeto 2015. i promovisao za mnoge najboljeg njemačkog nogometaša u bliskoj budućnosti.

Činilo se kako je trener Manchester Cityja tada imao štošta za reći Kimmichu. Izgledalo je čudno jer ga je Pep u isto vrijeme grdio i grlio. O čemu se točno radilo otkrio je katalonski sportski novinar Marti Perarnau, koji je pisao i biografiju poznatog trenera.

Kimmich je vanserijski nogometaš koji je kod Guardiole zaigrao čak i na mjestu stopera iako je primarno veznjak kojeg su uspoređivali s Gundoganom dok se on divio Schweinsteigeru. Pep obožava takve nogometaše koji mogu odigrati od krila do odbrane.

Žuti zid kriv za nesporazum


Mladi igrač na tom derbiju s Borussijom nije dobro čuo Benatiju koji je ušao umjesto Xabija Alonsa. U buci koju stvara poznati Žuti zid, Kimmich nije shvatio kako se mora pomaći na svoju prirodnu poziciju jer će Benatia pokriti odbranu.

''Pa je li ti Benatia prenio moje instrukcije?'', urlao je Pep na mladića dok se ovaj pravdao kako ih nije dobio.

''Sranje, trebao si prijeći ispred zadnje linije gdje smo gubili kontrolu. Moraš slušati kad ti neko prenosi instrukcije.''

''Oprosti Pep, nisam imao pojma'', rekao je Kimmich iskreno.

''Bio si briljantan u odbrani Josh. Rekao sam ti da ti to možeš. Bio si spektakularan'', bile su riječi Guardiole u trenucima kad je grlio mladog Nijemca.

Joshua Kimmich dodatno je eksplodirao ove sezone. U osam nastupa u Bundesligi zabio je četiri pogotka, a tri je dodao u Ligi prvaka. Ima samo 21 godinu i jedan je od temelja blistave budućnosti Bayerna i Njemačke.


(Goal.hr/Admir Oručević)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.