23.11.2016. 10:03
0
Guardiola: Kompany vjerovatno sedmicama van terena
Vincent Kompany (30), kapiten Manchester Cityja i reprezentacije Belgije, ponovo će, prema riječima menadžera "građana" Josepa Guardiole, vjerovatno sedmicama odsustvovati sa terena.

Kompany, koji definitivno nema sreće sa povredama, u ogledu sa Crystal Palaceom doživio je blaži potres mozga, ali i oštećenje ligamenata koljena. Za kapitena Cityja, koji je ove sezone počeo samo dvije utakmice, ovo je već četvrta povreda ove sezone. Prethodno je imao povrede lista, prepone i butnog mišića.

"Kompany je jako tužan, ali je u rukama dobrih doktora. Moramo pokušati da mu pomognemo iz nedjelje u nedjelju, da vidimo može li češće igrati. Mogao bi biti odsutan sedmicama. Tužan je i ja sam tužan. To je dugo vremena bez fudbala", kazao je Guardiola, čiju ekipu večeras čeka gostujući susret petog kola grupe C Lige šampiona protiv Borussije Moenchengladbach.

Nakon četiri odigrana kola City zauzima drugo mjesto u grupi sa sedam bodova. Lider je Barcelona sa devet, Borussija je treća sa četiri, dok je na začelju Celtic sa dva boda.

Zvuči pomalo nevjerovatno, ali Kompany je od dolaska u Manchester City iz Hamburger SV-a 2008. godine imao čak 35 povreda. Uprkos tome, uspio je odigrati 303 utakmice u svim takmičenjima i postići 14 golova. U dresu Belgije nastupio je 70 puta uz četiri pogotka.


(Anadolu agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.