7.12.2016. 13:15
0
Deset osoba povrijeđeno u tuči navijača Dynama i Besiktasa
Ukrajinska policija saopštila je da je desetero ljudi povrijeđeno u sukobima pristalica kijevskog Dynama i Besiktasa, prije sinoćnje susreta Lige šampona, javlja Anadolu Agency (AA).

U policijskom saopštenju se kaže da je svih deset povrijeđenih osoba strani državljani. Osmero ih je povrijeđeno u premlaćivanju, dok su dvije osobe izbodene u sukobima u blizini stadiona, koji će 2018. godine biti domaćin finala Lige šampiona. Nije izneseno više detalja o ozbiljnosti njihovih povreda. Dodaje se da niko od desetero povrijeđenih nije želio dati službenu izjavu.

Na internetu se pojavio i snimak koji prikazuje masovnu tuču u ulici, u kojoj neki od huligana koriste palice i pirotehnička sredstva kao oružje. Pojedini navijači Besiktasa, također, su se sukobili sa policijom na tribinama kijevskog stadiona. No, iz policije kažu da su pravovremenom reakcijom spriječili veći incident.

U porukama na forumima, koje koriste ukrajinski huliganu, moglo se pročitati da su se navijači raznih klubova udružili sa pristalicama Dynama u borbi protiv navijača koji su došli iz Turske.

Navijači Dynama Kijev posljednjih godina su u više navrata bili uključeni u nasilje i rasističke incidente. Među njima se izdvaja koordiniran napad na crne navijače Chelsea tokom utakmice Lige šampiona prošle sezone.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.