11.12.2016. 20:03
0
Utakmice ”La Lige” danas i sutra počet će minutom šutnje za žrtve napada u Istanbulu
Sve današnje i sutrašnje utakmice španske Profesionalne fudbalske lige (LFP), poznate i pod nazivom ”La Liga”, počet će minutom šutnje za žrtve napada u Istanbulu
”La Liga” je osudila svaki oblik nasilja, a samim tim i ”ovaj barbarski čin”, a porodicama poginulih izrazila podršku i poručila da se solidariše sa njima.

”Ni u svijetu sporta, ali i bilo kojoj drugoj sredini nema mjesta za činove ovog tipa”, navedeno je u saopćenju LFP-a.

U saopćenju Fudbalske federacije Španije (RFEF) istaknuto je žaljenje zbog terorističkih napada do kojih je došlo u Istanbulu.

”Španska fudbalska porodica je u ovom teškom periodu uz turski narod i odbija svaki vid nasilja”, navedeno je u saopćenju.

U napadu je poginulo 38 osoba, od toga 30 policijskih službenika, sedam civila i jedna neidentificirana osoba. U bolnicama je hospitalizirano 155 ranjenih. Turski zvaničnici su ranije saopćili kako je privedeno 13 osumnjičenih. Ministar unutrašnjih poslova Turske Suleyman Soylu izjavio je kako preliminarni podaci istrage ukazuju da je podli napad bio djelo pripadnika terorističke organizacije PKK.

Sinoć oko 19.30 sati po srednjoevropskom vremenu u centru Istanbula odjeknule su dvije snažne eksplozije. Prva eksplozija bila je automobil bomba, a drugu je aktivirao bombaš samoubica na sebi. Teroristički napad se dogodio neposredno ispred stadiona Fudbalskog kluba Besiktas i to manje od dva sata nakon fudbalske utakmice. 

(Anadolu Agency)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.