13.12.2016. 22:47
0
Everton savladao Arsenal, Leicester upisao još jedan poraz
Večeras su odigrane dvije utakmice 16. kola engleskog Premiershipa.

Na Goodison Parku odigrana je utakmica između Evertona i Arsenala, a Everton je slavio rezultatom 2:1.

U 20. minuti Arsenal je preko Alexisa Sancheza stigao do vodstva, a pred kraj prvog dijela utakmice Seamus Coleman je na ubačaj Leightona Bainesa pogodio za 1:1, te su pri tom rezultatom otišli na petnaestominutnu pauzu.

U nastavku utakmice, nije bilo golova sve do 86. minute kada je Williams postigao prvijenac za konačnih 2:1 i važnu pobjedu Evertona. U sudijskoj nadoknadi Jagielka je dobio drugi žuti karton, pa će propustiti iduću utakmicu, koju Everton igra protiv Liverpoola.

Arsenal se sada nalazi na drugom mjestu sa tri boda manje od Chelsea, koji ima i utakmicu manje, dok je Everton sa 23 boda sedmi na tabeli.

U drugoj utakmici su se sastali Bournemouth, te Leicester, koji je za vikend pobijedio Manchester City, pa se onda od njih očekivalo više i na ovoj utakmici. No Lisice nisu uspjeli pobijediti Bournemouth, koji je slavio 1:0. Jedini pogodak na utakmici je postigao Pugh u 34. minuti.

Bournemouth ima 21 bod i nalazi se na osmom mjestu, dok je Leicester 14. sa 16 osvojenih bodova.

(Amila Alijagić)


0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.