30.12.2016. 12:46
0
BiH nagradila Džeku novcem, a on ga darovao ugroženima
Vijeće ministara BiH kapitenu nogometne reprezentacije BiH Edinu Džeki dodijelilo je Državnu nagradu za sport i promociju BiH u svijetu.

"Želim iskoristiti ovu priliku i zahvaliti se na tome, jer od prvog dana svoje karijere cilj mi je bio da, kroz svoje igre i ponašanje promovišem i državu, jer sam ponosan što sam rođen u Bosni i Hercegovini. Ponosan sam što uz moje ime, bilo gdje da krenem i bilo gdje da dođem, stoji zastava naše zemlje i tako je oduvijek i bit će zauvijek", poručio je bh. 'Dijamant'.

Napadač Rome je kazao kako je svaka nagrada, a posebno ona koja dolazi iz domovine njemu posebno vrijedna i bitna.

"Sportisti su najbolji ambasadori BiH u svijetu i zato im treba podrška države, vlasti i navijača, jer svi mi sa ponosom nosimo grb na srcu. Bilo je uspona i padova, bit će ih još, ali najbitnije od svega je da znamo odakle dolazimo i da sa sobom nosimo dobrotu i poniznost i vjeru u ono što radimo, a ljudi će prije ili kasnije, prepoznati iskrenost u tome", dodao je Džeko.

On je iskoristio priliku da svima poželi mnogo sreće, ljubavi, smijeha, manje problema, više pobjeda i puno zdravlja u 2017. godini.

"Svi zajedno smo to i zaslužili!!! Voli vas vaš Edin", rekao je Džeko koji je će novac predviđen za nagradu podijeliti u humanitarne svrhe.

(N1/Amila Alijagić)

Edin Dzeko
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.