2.2.2017. 22:09
0
Calhanoglu kažnjen s četiri mjeseca neigranja zbog kršenja ugovora s Trabzonsporom
Sportski arbitražni sud (CAS) u Laussani suspendovao je veznog igrača turske reprezentacije i Bayer Leverkusena Hakana Calhanoglua (22) sa četiri mjeseca neigranja zbog kršenja ugovora kojeg je imao s turskim Trabzonsporom, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju CAS-a se navodi da će Calhanoglu turskom klubu morati platiti i 100.000 eura odštete.

Podsjetimo, Trabzonspor je tužio Calhanoglua Međunarodnoj nogometnoj federaciji (FIFA) uz tvrdnju kako je tada 17-godišnji turski veznjak prekršio ugovor, potpisavši 2011. godine za njemački Karlsruhe.

Calhanoglu je tada igrao za mladu ekipu Karlsruhea, ali je dogovorio transfer u Trabzonspor. Međutim, predomislio se i prvi profesionalni ugovor je potpisao s njemačkim klubom.

Uprava turskog kluba je uputila žalbu, a FIFA je presudila u korist Trabzonspora, zbog čega se Calhanoglu žalio CAS-u koji je danas donio konačnu odluku.

Calhanoglu zbog suspenzije neće imati pravo nastupa do kraja sezone, a propustit će i osminu finala Lige prvaka protiv Atletico Madrida.

"Ovo je težak udarac za Hakana i za naš klub", rekao je sportski direktor Bayera Rudi Voeller.

Calhanoglu je iz Karlsruhea 2013. godine prešao u HSV, a godinu dana kasnije u Bayer Leverkusen.

Calhanoglu je dosad nastupao za Karlsruher SC, Hamburger SV i Bayer Leverkusen.

U dresu reprezentacije Turske je u 26 mečeva postigao osam pogodaka.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.