11.2.2017. 16:20
0
Nikola Kalinić: Ne vrijedim 50 miliona eura
Nikola Kalinić (29), fudbalski reprezentativac Hrvatske i prvotimac Fiorentine, za italijanske medije je kazao da misli da ne vrijedi 50 miliona eura, koliko je za njega u januaru bio spreman platiti kineski klub Tianjin Quanjian.


Kalinić je bio samo jedan od mnogih evropskih igrača koji su dobili unosnu finansijsku ponudu iz Kine, ali je odlučio da odbije ponudu kluba čiji je trener Italijan Fabio Cannavaro.

“Da sam rekao da to bi bila završena stvar, čak iako nisam siguran šta je moj klub odgovorio. Cannavaro me je zvao, ali za mene je to pitanje zatvoreno i ne želim ga ponovo otvarati. Zaista ne vrijedim 50 miliona eura koliko je moja oslobađajuća klauzula u ugovoru i sumnjam da bi neko potrošio toliko novac na mene“, iskreno je rekao Kalinić, a potom objasnio razlog zbog kojeg je odbio veliki novac iz Kine:

“Želim da naglasim da ne znam kolika je tačno ponuda bila, ali nije novac sve u životu. Tek sam prije godinu i po stigao u fudbal koji je zaista važan i nisam htio sada da odem. Mislim da imam još puno toga dati evropskom fudbalu.“

Kalinić je izdanak omladinske škole splitskog Hajduka za koji je debitovao sa 17 godina. “Bile“ je napustio 2009. godine kada ga je kupio engleski Blackburn Rovers, a nakon dvije godine provedene na ostvru preselio je u ukrajinski Dnipro. Dres Fiorentine nosi od ljeta 2015. godine, a za “viole“ je odigrao 71 takmičarsku utakmicu i postigao 27 golova. U dresu reprezentacije Hrvatske nastupio je 33 puta i u 13 navrata se upisao u strijelce.

(Anadolu Agency)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.