21.2.2017. 9:17
0
''Barcelona nema pojma kako tretirati svoje igrače''
Bivši Barcelonin bek Dani Alves žestoko je kritizirao svoj bivši klub!


Brazilac je nakon 23 trofeja u osam sezona na Camp Nou otišao kao slobodan igrač u Juventus prošloga ljeta.

A u intervjuu za španjolski ABC optužio je Barceloninu upravu da nisu uopće razgovarali s njim o novom ugovoru dok ih Fifa nije kaznila zabranom transfera.

"Volim se osjećati poželjnim, a ako me ne trebaju, odlazim", rekao je, pa nastavio:

"Tijekom tri sezone slušao sam kako Alves odlazi, a uprava mi ništa nije govorila."

"Bili su nezahvalni, nisu me poštovali. A onda su mi ponudili novi ugovor samo zbog Fifine zabrane."

"Tada sam zaigrao njihovu igru i potpisao novi ugovor, ali uz klauzulu da će me pustiti da slobodno odem godinu kasnije."

"Ljudi koji vode Barcelonu nemaju pojma kako treba tretirati svoje igrače."

Barcelonina uprava, na čelu s predsjednikom Josepom Mariom Bartomeuom, došla je na udar kritika zbog transferne politike, prenosi Goal.

Pa tako uprkos Alvesovu odlasku, nije doveden desni bek, a kupovana su pojačanja na drugim pozicijama. Pa i Andre Gomes, koji nije Barcin kapacitet, piše Goal.

Navijači su počeli okretati palac dolje Luisu Enriqueu, zviždalo mu se i u nedjelju.

"Ne volim što mediji izmišljaju, manipuliraju i stvaraju loše ozračje, kao što rade sportski mediji u Madridu i Barceloni."

"Zanimaju ih samo morbidnosti, a to ne priča istinu. Morali bi nas više poštivati, jer iza nogometaša krije se ljudsko biće."


(Amila Alijagić)

 
Dani Alves
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.