23.5.2017. 17:38
0
Žestoka kazna za Široki Brijeg: 25.000 KM i sedam utakmica bez publike zbog fašističkih povika na Pecari
Disciplinska komisija NSBiH danas je zasijedala povodom revanš utakmice finala Kupa BiH između Širokog Brijega i Sarajeva na Pecari.

Piše: Haris Ahbabović

Podsjećanja radi, Široki Brijeg je osvojio Kup nakon boljeg izvođenja penala, ali su utakmicu zasjenila fašistička skandiranja sa tribina Pecare, nacionalističke parole i gađanje sudija i fudbalera Sarajeva.

Tako je Široki Brijeg kažnjen sa 25.000 KM i sedam utakmica bez prisustva publike na Pecari, što je jedna od najvećih kazni u bh. fudbalu otkad se igra Premijer liga.

U argumentima za kaznu navedeno je podsticanje mržnje prema drugim licima po osnovu nacije i religije od strane navijača Širokog Brijega, skandiranje fašističkih slogana, omalovažavanje državne himne, upotreba pirotehničkih sredstava, te distribucija alkohola na stadionu Pecara.

Osim toga, Sarajevo je kažnjeno sa 2.500 KM zbog upotrebe pirotehnike navijača domaćeg tima na derbiju protiv Željezničara. Željezničar je kažnjen sa 1.500 KM zbog upotrebe pirotehnike od strane njihovih navijača na spomenutoj utakmici.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.