26.5.2017. 13:23
3
Slišković: Borba za naslov je borba lava i miša
Trener Zrinjskog Blaž Slišković svjestan je ogromnog uloga pred zadnje kolo Premijer lige BiH u kojem će njegova momčad, pred svojim navijačima, tražiti pobjedu nad Slobodom za novi naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Proteklih sedam dana puno smo razgovarali s igračima i fokusirali se na psihološki plan kako bi u nedjelju bili spremni. Taj pritisak već smo osjetili u Bijeljini u utakmici protiv Radnika i to se osjetilo na mojim igračima. Prvo poluvrijeme nije sličilo ni na šta. Tek kad smo bili s igračem manje zaigrali smo angažiranije i nakraju smo ostvarili rezultat - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Uoči zadnjeg kola Zrinjski ima bod prednosti pred drugim Željezničarem, a Slišković poziva na oprez i maksimalan angažman.

- Na mene ovakva atmosfera velikog iščekivanja djeluje poticajno, ali nismo svi isti i ne reagiramo svi isto pod pritiskom. Vjerujem da će igrači tu psihološku barijeru prebroditi i da će u utakmicu ući skoncentrirani. Mi imamo motiv, imamo kvalitetu, na papiru smo favoriti, ali sve to treba pokazati u 90 minuta na terenu - istaknuo je trener "Plemića".

 Slišković u posljednjoj utakmici sezone neće moći računati na kartonirane Slobodana Jakovljevića i Peru Stojkića, dok su svi ostali igrači zdravi i spremni.

 U dvadeset godina trenerske karijere Slišković nije uspio osvojiti naslov prvaka, stoga bi mu titula sa Zrinjskim bila nagrada i kruna trenerske karijere.

- Puno bi mi to značio, pogotovo titula s klubom iz rodnog grada, kluba za koji sam nastupao od njegove reorganizacije 1992. godine. Proteklih dva mjeseca koliko vodim Zrinjski jako sam emotivno sve ovo proživljavao. Vidjelo se to na meni, nakon svakog poraza i nakon svake pobjede. Te emocije nisam ni želio ni mogao sakriti - istaknuo je Slišković.

 Dodao je kako mu je posebice teško pala negativna atmosfera i prašina koja se podigla u finišu domaćeg prvenstva i Kupa.

- Zar treba cijela zemlja plakati zato što će Zrinjski, ako tako bude, osvojiti naslov prvaka ili što je Široki osvojio Kup? Kao da se u Hercegovini ne igra nogomet. Hercegovina je dala toliko kvalitetnih nogometaša i sportaša tako da cijeloj državi Hercegovina treba biti na ponos, a ne da nas omalovažavaju. Ako osvojimo ovu titulu, to će biti potpuno zasluženo. Željezničar je imao dvije meč lopte, ali su ih propustili u Krupi i na Koševu - poručio je trener Zrinjskog.

 Slišković je imao i zanimljivu usporedbu borbe za naslov u završnici prvenstva.

- Kada u borbi protiv lavova izađeš kao pobjednik, a ti običan miš, onda ti je sve to još draže - kazao je Slišković.

 Na pitanje kako će se brojna klupska priopćenja i medijski napisi u proteklih sedam dana odraziti na same nogometaše, kako Zrinjskog, tako i Slobode, Slišković je odgovorio kako je uvjeren da će na terenu sve biti fer i korektno.

- Poznavajući gospodina Jagodića i njegov pristup nogometu, vjerujem da će sve biti u redu. Sloboda nije momčad koja prilazi utakmica na način da igra grubo, oštro i provokativno. Ja, također, ne dopuštam svojim igračima da se ponašaju neprofesionalno i pokušavam što je moguće više smanjiti razgovor sa sucima - kazao je Slišković.

 Na kraju je pozvao navijače Zrinjskog da u što većem broju dođu na stadion te da žestokim, ali i korektnim navijanjem, podrže svoju ekipu.

(Fena/Admir Oručević)

3
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.