27.5.2017. 16:05
0
Repuh uoči Krupe: Sezonu završiti pobjedom
Fudbaleri Sarajeva danas će otputovati u Krupu na Vrbasu, gdje će sutra protiv istoimenog tima igrati posljednju prvenstvenu utakmica u sezoni 2016/17.
Pomoćni trener Sarajeva Senad Repuh očekuje pozitivan rezultat s obzirom da je Sarajevo još uvijek u igri za titulu prvaka, saopćeno je iz FK Sarajevo.

- Sportski je nadati se i priželjkivati rezultate na drugim terenima koji bi nama odgovarali. Idemo u Krupu da odradimo dobar posao i odigramo jednu dobru utakmicu. U Krupu putujemo bez nekoliko prvotimaca. Zbog lakše povrede Haris Duljević i Amer Bekić nisu u konkurenciji za utakmicu, dok Almir Bekić zbog tri žuta kartona nema pravo nastupa - rekao je Repuh.

Put Krupe krenut će i dva mlada talenta iz Akademije Fudbalskog kluba Sarajevo, Nedim Hadžić i Rijad Sadiku.

Bez obzira što je riječ o posljednjoj utakmici u sezoni, ekipi Sarajeva neće nedostajati motiva.

- Istina je da nismo imali puno vremena za pripremu ove utakmice i prilagodbu na teren, jer smo zaista imali izuzetno zahtjevan raspored u posljednjim sedmicama, ali vjerujem da će svi igrači koji dobiju šansu odgovoriti zadacima stručnog štaba - istakao je Repuh.

Osvrnuo se na ekipu Krupe, koja je u toku sedmice odigrala tešku utakmicu protiv banjalučkog Borca.

- Krupa je u toku sedmice odigrala zahtjevnu kup utakmicu protiv Borca i nadamo se da su se dobro potrošili. Riječ je o dobroj, mladoj i perspektivnoj ekipi. Imaju prednost umjetne podloge na koju su naviknuti - zaključio je Repuh.

Sarajevo gostuje Krupi u nedjelju, 28. maja, a utakmica počinje u 17.00 sati.

(Fena/Alen Avdić) 
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.