10.7.2017. 14:52
2
Buki Biščević: Skandinavci su danas još jači, AIK Solna ima navijače slične našim
FOTO: N1
Fudbaleri Željezničara u četvrtak na stadionu ''Grbavica'' dočekuju ekipu švedskog AIK-a, u meču drugog pretkola Evropske lige.

Nakon što su u prvom pretkolu bili bolji od crnogorske Zete, sarajevski ''plavi'' pred sobom imaju mnogo teži ispit protiv Šveđana koji su u punoj takmičarskoj formi s obzirom na to da švedsko prvenstvo uveliko traje. 

Nekadašnji igrač Željezničara i reprezentativac BiH Bulend Biščević imao je priliku u karijeri igrati protiv skandinavskih ekipa za koje kaže da ih krasi snažna igra u duelima i visoki igrači, zbog čega će na velikom iskušenju biti cijela ekipa Željezničara. 

- Mogu pričati o mom iskustvu otprije petnaest godina, ali u svakom slučaju skandinavski timovi su danas još jači, dok smo mi nekako ostali na istom nivou što se tiče kvaliteta fudbala. AIK ima dobru podršku i navijače slične našim. Skandinavski timovi su jaki u duelima i u skok igri, tako da očekujem da će u tom segmentu biti problema za naš tim - rekao je Biščević u izjavi za Fenu.

Očekuje da će iskusniji igrači u dvomeču s AIK-om preuzeti veću odgovornost na sebe, pogotovu sada kada je ekipu napustio prvi strijelac Ivan Lendrić.

- Željini vezni i krilni igrači će morati preuzeti veću odgovornost na sebe. Vidim da se Željezničar u posljednje vrijeme bazira na igri da ne primi gol, ali morat će i napasti ako želi nešto postići protiv AIK-a. Očekujem rovovsku borbu i tešku utakmicu, ali nadam se jačoj i hrabrijoj igri Želje - rekao je bivši fudbaler.

Gledao je utakmice prvog pretkola između Željezničara i Zete za koju kaže da nije naivna ekipa. 

- Zeta je mlada i neiskusna ekipa, ali ukazala je na rupe u odbrani Željezničara. Prije svega mislim na duge lopte i centaršuteve. Pojedinačne greške koje smo vidjeli protiv Zete ne smiju se ponoviti protiv AIK-a. Vjerujem da će igrači Željezničara dati sve od sebe da te stvari isprave do narednog meča - zaključio je Biščević. 

AIK u ovom trenutku zauzima četvrto mjesto na ligaškoj tabeli, a radi se o trećoj najtrofejnijoj ekipi te skandinavske zemlje.

Tim iz Štokholma je 1996./97. dospio u četvrtifinale tadašnjeg UEFA Kupa pobjednika kupova, u sezoni 1999./2000. se plasirao u grupnu fazu lige prvaka, a 2012./13. je ostvario plasman u grupnu fazu Evropske lige. 

(Fena / Haris Ahbabović)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.