2.9.2017. 20:45
0
Direktor Partizana predstavio bivšeg Zvezdinog igrača iz Bosanske Gradiške, pa poludio
Posljednjeg dana prelaznog roka za beogradski Partizan je potpisao mladi (23) napadač Ognjen Ožegović

Inače dijete i veliki navijač njihovog najvećeg rivala, Crvene zvezde. Naravno, navijačima Partizana ovo nije najbolje sjelo, prenosi Slobodna Bosna.
 
Ognjen Ožegović je prije tri godine otišao iz Zvezde i igrao za nekoliko klubova u Srbiji, a okušao se i u Kini. Prije samo mjesec, izjavio je da mu je najveći san osvojiti naslov sa Zvezdom i proslaviti ga ispred Delija. Požalio se da se ranije nije uspio nametnuti na Marakani, "jer tamo ispred domaće djece prednost imaju igrači iz Gane i Ugande."
 
Za Zvezdu inače nikada nije igrao nijedan igrač iz Ugande, ali to nije bilo jedino falsifikovanje historije koje je priredio Ožegović. 
 
Na predstavljanju u Partizanu, novinar mu je postavio sasvim logično i nimalo provokativno pitanje, kakav prijem očekuje od navijača novog kluba, s obzirom da je bivši igrač i deklarisani navijač Zvezde.
 
Umjesto njega, odgovorio je sportski direktor Ivica Iliev. Tačnije, izderao se na novinara i poručio svim ostalima da su takva pitanja zabranjena dok on "pravi veliki Partizan" i tada je, u očito pripremljenom igorkazu, pitao Ožegovića: "Gde si počeo igrati fudbal?"
 
Ovaj je odgovorio: "U Partizanu." To nije tačno, jer Ožegović se fudbalom počeo baviti u Kozari iz rodne Bosanske Gradiške, nakon čega je igrao za banjalučki Borac i Crvenu zvezdu.
 
Dernjava direktora Partizana i uzimanje pod zaštitu napadača za kojeg, kako je urlao, "garantuje", jer je "odbio duplo bolji ugovor kada je čuo da ga traži Partizan", nije pomogla Ožegoviću.
 
Dan kasnije, na prijateljskoj utakmici Partizana i Mačve, Grobari su izvjesili veliki transparent s jasnom porukom:
 
"Kad vidiš Grobare, spusti glavu dole, ne slavi sa nama, ovo nisu tvoje boje", piše uz prekriženi broj 51, kojeg će u Partizanu nositi Ožegović.


(Admir Oručević)
 

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.