6.9.2017. 8:48
0
Selektor Hrvatske nakon poraza od Turaka: Nije ovo tragedija, i dalje ovisimo sami o sebi
"S obzirom na okolnosti koje su iza nas miješaju se emocije. Zadovoljan sam igrom, ali smo upisali poraz. Dogodio se jedan kiks, ali nije ovo tragedija," kazao je izbornik hrvatske reprezentacije Ante Čačić nakon poraza u Turskoj (0-1).

Jedini pogodak na utakmici zabio je Cenek Tosun u 75. minuti, čime je Turska ostala u igri za plasman na Svjetsko prvenstvo u Rusiji, dok je Hrvatska propustila veliku šansu osigurati prvo mjesto u kvalifikacijskoj skupini I.

"Momčad je pokazala htijenje i trku. Dominirali smo, imali smo nekoliko prilika, ali ih nismo realizirali. Nedostajalo je malo mirnoće u završnici", dodao je Čačić, prenosi Hina.

Hrvatska je usprkos porazu zadržala vodstvo na ljestvici sa 16 bodova, koliko sada ima i Island nakon pobjede protiv Ukrajine 2-0. Turska je sada treća sa 14 bodova, a Ukrajina na četvrtom mjestu također ima 14 bodova.

"I dalje smo prvi u skupini. Moramo dignuti glavu, ništa još nije izgubljeno. Ovisimo sami o sebi. Imamo najbolju gol razliku, igramo doma s Finskom i naša igra mi daje za pravo da sam optimist", poručio je hrvatski izbornik.

Čačić se osvrnuo i na činjenicu da je Hrvatska gostovala u Turskoj svega 50-sati nakon dvodnevnog ogleda protiv Kosova: "Ta je utakmica apsolutno ostavila traga. Nakon svega 50 sati igrali smo novu utakmicu, igrači su bili umorni, žao mi je što ih nije nagradilo".

Čačić je komentirao i suđenje mađarskog arbitra Viktora Kassaija, posebice na dvije sporne situacije.

Hrvatska je u devetoj minuti oštećena za kazneni udarac nakon što je Yilmaz igrao rukom u kaznenom prostoru. Drugi sporni trenutak dogodio se nekoliko trenutaka prije turskog gola kada Kassai nije svirao prekršaj nad Mandžukićem, a domaćin je u nastavku zabio pogodak.

"Domaći igrač je branio rukom, bio je to kazneni udarac, dok je kod turskog gola bio prekršaj nad Manđukićem", kazao je Čačić.

Kvalifikacije završavaju u listopadu kada se igraju dva posljednja dva kola. Hrvatska će 6. listopada ugostiti Finsku, a tri dana kasnije u posljednjem kolu gostovat će u Kijevu protiv Ukrajine u utakmici u kojoj će najvjerojatnije pasti odluka tko će izravno u Rusiju, a tko u dodatne kvalifikacije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.