16.9.2017. 20:54
1
U derbiju kola Sarajevo slavilo protiv Širokog
Fudbaleri Sarajeva slavili su protiv Širokog Brijega rezultatom 2:0 u derbi susretu osmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.


Domaći su u prvom poluvremenu bili bolji protivnik, a dobru igru krunisali su već u četvrtom minutu meča, kada je Velkoski iz slobodnog udarca postigao pogodak. 

Široki se nakon primljenog pogotka otvorio i pruzeo kontrolu nad loptom, a takva igra gostima je donijela odličnu šansu u 16. minutu kada je Čabraja šutirao preko Pavlovićevog gola. 

Nakon te prilike, do kraja prvog poluvremena nije bilo većih prilika. 

U nastavku utakmice, Sarajevo je nastavilo sa ofanzivnom igrom, pa su u 74. minuti stigli do pogotka, a strijelac je bio Ahmetović na asistenciju Hebibovića.

Bordo tim se sada nalazi na šestom mjestu sa 11 osvojenih bodova, dok je Široki četvrti sa 13.

(FENA/Amila Alijagić)

1
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.