21.9.2017. 9:18
0
Napadnut trener Dinama: Maskirani napadači ga pretukli palicama ispred stana, završio u bolnici
Nakon utakmice Dinama u hrvatskom kupu dvojica maskiranih napadača napali su trenera zagrebačkog kluba Marija Cvitanovića.

Trener Dinama napadnut je palicama ispred ulaza u stan. Napadači su ga čekali jer su znali da će se vratiti u stan poslije utakmice koja se igrala u Imbriovcu. Dinamo je pobijedio 6:0. Nakon napada Cvitanović je pozvao policiju i zatražio liječničku pomoć.

Napad je potvrdila i PU zagrebačka. Postupanje policije je u toku. 
 
"Trener je još u bolnici. Nemamo informaciju o težini ozljeda, no tukli su ga palicama pa je moguće da je zadobio prijelome. Zgroženi smo ovim događajem", kazali su nam u klubu. 
 
Dinamo se tokom večeri oglasio i priopćenjem u kojem je podsjetio na ranije napade na Zdravka Mamića, savjetnika kluba. Na Maksimiru smatraju da je za napad na Cvitanovića odgovorna država jer "ignorira sve što se događa oko Dinama", prenosi Index.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.