22.9.2017. 22:40
2
Darijo Srna: Povlačim se iz svih takmičenja, sačuvat ću čast i poštenje
Vijest koju su lansirali ukrajinski mediji ipak je tačna - Darijo Srna je bio pozitivan na doping testu.

Mediji su prije nekoliko dana javili da je legendarni hrvatski fudbaler "pao" na testiranju poslije meča sa Napolijem u Ligi šampiona, a UEFA danas to demantirala. Na kraju se javnosti obratio Srna i potvrdio informaciju.  

On je u saopćenju naveo da ga je 18. septembra Nacionalnog antidoping centar Ukrajine (NADCU) obavijestio da je u njegovom uzorku od 22. marka 2017. "van takmičenja pronađena nedozvoljena supstanca".

 - Kao prvo i najvažnije želim odmah iskreno istaći kako nikada nisam svjesno ili s namjerom uzeo neko nedozvoljeno sredstvo niti sam nezakonito i nepošteno pokušao na bilo koji način povećati svoju sportsku učinkovitost ili sposobnost - saopćio je Srna.  

On je rekao da trenutno istražuje moguće izvore pronađene supstance, te da dobrovoljno i s punim poštovanjem sarađuje sa NADCU. 

-Sa ciljem da se posvetim svojoj odbrani i spriječim svako moguće uznemiravanje mog tima i mojih saigrača, donio sam odluku da se povučem iz svih takmičenja, dok se pravni proces koji je u toku ne završi. U potpunosti ću se fokusirati na to kako bih sačuvao svoju čast i poštenje. Tokom cijele karijere uvijek sam imao utisak kako se svakodnevno moram iznova dokazivati. Danas sam ponovo u situaciji, kada ću kao i uvijek do sada, dokazati kako sam sve u svom životu, privatnom i profesionalnom, postigao izričito teškim radom, čestitošću, disciplinom, te iznad svega poštenjem. Ovo nikako nije kraj moje karijere, to vam obećavam - obavijestio je Srna, prenosi Avaz. 


(Alen Avdić)

2
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.