4.10.2017. 14:54
0
Edin Džeko najbolji igrač Evrope u septembru
Whoscored, portal koji prema brojnim statističkim parametrima matematičkom formulom obrađuje učinak igrača, izabrao je najbolju momčad za septembar u "ligama petice".

Na golu je Augsburgov Hitz s prosječnom ocjenom 7.7, a ispred njega u obrani su Bayernov Kimmich (7.8), Arsenalov Monreal (8.2), Hannoverov Sane (7.6) i Napolijev Ghoulam (8.1).

U veznom redu mjesto su pronašla dvojica igrača vodeće momčadi Premierlige Manchester Cityja - Sterling (8.3) i De Bruyne (8.4). Tu su još Unitedov Fellaini (8.5) i Barcelonin Messi (8.9). 

Veliki mjesec je i iza napadača Cityja Aguera, koji je u septembru zaradio prosječnu ocjenu 9.3, ali on ipak nije najbolje ocijenjeni nogometaš. 

Džeko, napadač Rome, dobio je ocjenu 9.4 i WhoScoredovu nagradu za najboljeg fudbalera mjeseca u najjačim evropskim ligama. Za Romu je zabio pet golova uz asistenciju, a za BiH dva gola protiv Gibraltara.



S golovima je nastavio i u novembru pa je tako načeo Milan u pobjedi 2:0 Rome, prenosi Index.

(Amila Alijagić)

Edin Dzeko
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.