11.10.2017. 8:18
3
"Imam mnogo energije, sretan sam što sam ovo radio i bit ću još sretniji ako nastavim da radim"
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević zadovoljan je nastupom igrača u večerašnjem susretu protiv Estonije, posebno mlađih nogomešata kojima je dao priliku u ovoj utakmici.

- Imali smo strpljenja i momci su dobro odradili posao. Drago mi je što su mladi igrači, koji su dobili priliku, opravdali očekivanja. Može to i bolje, ali drago mi je što smo pobijedili. Što se tiče Estonije, znali smo da su čvrsta ekipa, ali smo očekivali da će igrati otvorenije, a ne samo na kontre i duge lopte - kazao je selektor nakon pobjede nad Estonijom sa 2:1.

Kada je u pitanju njegov eventualni dalji angažman, Baždarević je kazao da bi bio sretan kada bi ostao na klupi najbolje bh. selekcije.

- Kao što znate, imamo ugovor do kraja kvalifikacija, a one su završene. Analiziraćemo sve. Šta će biti dalje u ovom momentu nemam odgovor. Sretan sam što smo večeras pobijedili, ali nisam sretan što nismo ostvarili ono što smo željeli. Učinili smo sve da idemo na SP, ali i da stvaramo mlade igrače. Igrali smo neke utakmice veoma dobro, neke nisu bile na nivou, ali često nismo bili kompletni naročito u utakmicama sa Grčkom. Ima i dobrih stvari i ne brinem za budućnost ove reprezentacije. Najveće razočarenje je što nismo ostvarili plasman u baraž. Imam mnogo energije, sretan sam što sam ovo radio i biću još sretniji ako nastavim da radim - izjavio je Baždarević, prenosi se na internet stranici NSBiH.

(Fena / Haris Ahbabović)

3
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.