24.1.2018. 14:19
0
Robert Prosinečki nakon žrijeba: Kada pogledamo druge grupe, dobro smo prošli. Možemo se boriti sa Austrijom i Sjevernom Irskom
Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Robert Prosinečki zadovoljan je rezultatom žrijeba za Ligu nacija u kojem je selekcija BiH uvrštena u grupu 3 Lige B s Austrijom i Sjevernom Irskom.

- Možemo biti zadovoljni žrijebom iako nijedan protivnik nije lagan. Možemo se nositi s ovim protivnicima. Kada pogledamo ostale grupe reklo bi se da smo dobro prošli. Selekciju Sjeverne Irske dobro poznajem jer sam sa Azerbejdžanom imao njih u prošlim kvalifikacijama. Izgubili smo obje utakmice, ali vjerujem da selekcija BiH može da ih pobijedi. Takmičenje u Ligi nacija će biti zanimljivo, jer ima nekoliko grupa sa izuzetno jakim timovima. Prva grupa u Ligi A gdje su Njemačka, Francuska i Nizozemska je najzanimljivija - kazao je Prosinečki nakon žrijeba.

U grupi 1 su selekcije Slovačke, Ukrajine i Češka, u grupi 2: Rusije, Švedske i Turske, a u grupi 4 Velsa, Republike Irske i Danske.

Pobjednici grupa izborit će plasman u viši rang takmičenja a steći će i mogućnost igranja u baražu za EP, ukoliko to ne izbore kroz kvalifikacije.

(Fena / Haris Ahbabović)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.