26.1.2018. 11:59
0
Musemić: Očekuje nas 14 teških utakmica, a ambicije su velike
Fudbaleri Sarajeva danas će otputovati u Antaliju, gdje će nastaviti pripreme za Premijer ligu i Kup Bosne i Hercegovine, a šef stručnog štaba Sarajeva Husref Musemić najavio je nove igrače i kombinacije u svojoj ekipi.

- U Turskoj nas očekuju odlični uslovi, ali nećemo imati na raspolaganju četiri standardna igrača. Pojačanja će biti, ali moramo biti oprezni s potpisivanjem nvih ugovora na duži period. Navijači moraju imati strpljenja. Naravno da želim imati izbor i dobru ekipu, jer svaki trener živi od rezultata - izjavio je Musemić uoči odlaska u Antaliju. 

Ističe da je oskosnica ekipe FK Sarajevo ostala, te podsjeća da su ekipu pojačali Šofranac i Halilović, ali da to nije dovoljno jer konkurancija mora biti jača. 

- Očekuje nas još 14 teških utakmica, a ambicije su velike. Želimo biti bolji nego u prvom dijelu prvenstva. Zadovoljan sam Halilovićem, a Šofranac je trenrao po posebnom programu i nije igrao protiv Veleža zbog povrede - rekao je Musemić i dodao da s nekim igračima nije zadovoljan, te da će oni s njim ''sjediti na klupi''. 

Napadač ''bordo'' tima Krste Velkoski zadovoljan je prvim dijelom priprema u kojem je ekipa radila na kondiciji, kao zdravstvenim biltenom igrača.

- Svi smo zdravi i to je najbitnije. Sada nas očekuju bolji uslovi u Antaliji i želimo se spremiti i što bolje uigrati za drugi dio sezone. Novi igrači su se dobro uklopili i odlično su prihvaćeni. Nadam se da će nam pomoći u ostvarenju ciljeva - zaključio je Velkoski. 

 (FENA/Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.