21.2.2018. 16:13
0
Igrač usred utakmice pretukao sakupljača lopti
Ligaški derbi regije Mato Grosso između Comerciala i Operarija završio je 1:0, ali tek nakon neviđene tučnjave duboko u sudačkoj nadoknadi kad su domaćini zabili gol.

Iznerviran navodnim provokacijama, igrač gostiju Jefferson Reis dohvatio je skupljača lopti i brutalno ga pretukao.

Reis je mlatio mladića dobrih desetak sekundi prije nego su ih ostali igrači razdvojili, a Reis je na kraju pobjegao u svlačionicu bez jedne kopačke. Nakon njih potuklo se nekoliko igrača obiju momčadi, a na teren su morali ući i specijalci ne bi li spriječili daljnje nerede.

"Nismo samo mi krivi. Domaćini su odgovorni za ponašanje svojih ljudi. Skupljač lopti je provocirao našeg igrača uvredljivim gestama, no to ga ne opravdava. S njim smo raskinuli ugovor", rekao je predsjednik Operarija, a brazilski mediji tvrde da će Reis biti doživotno izbačen iz nogometa.

Pretučenom skupljaču Tadeuu Kutteru (19) slomljen je nos, ima frakturu lica i brojne modrice, piše Index hr.

(Alen Avdić)

TucaIgrac
0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.