22.2.2018. 15:35
0
''Džeko ima jak karakter, iako rijetko priča, zaista ga je teško uznemiriti. On je ikona u Bosni''
Priliku da trenira Edina Džeku Mehmed Baždarević je imao od 2014. do 2017. godine kao selektor reprezentacije BiH.

“Na terenu je kompletan igrač bez obzira na visinu. Kada vidite njegovu građu pomislit ćete da nema dobru tehniku, ali to nije slučaj, Edin je odličan tehničar. Zna kako igrati za sebe, ali i za tim. On je neko ko ima veoma jak karakter iako priča rijetko, teško ga je uznemiriti, uvijek je fokusiran na svoj rad”, kazao je Baždarević.

Bivši selektor Zmajeva je Džeku vidi kao tihog lidera.

“On je lider, ali ne lider koji mnogo priča. Više će mi pokazati svojim ponašanjem na terenu, svojom igrom. Kada sam preuzeo reprezentaciju oslonio sam se na njega jer uvijek daje sve od sebe u dresu Bosne. Ponekad je bio povrijeđen u važnim momentima, ali kada je bio tu bio je za primjer. Znam ga otkako je bio dijete, imali smo istog trenera u klubu. Umalo je došao u Sochaux kada je imao 17 godina, ali je transfer propao. Dosta je međusobnog poštovanja između nas. U Bosni, on je ikona, skoro koliko i ja (smijeh)”, rekao je popularni Meša.

Ispričao je Baždarević i šta se dešavalo pred pred utakmicu za SP 2018 kada je naš nacionalni tim igrao protiv Belgije.

“On je neko ko nikad ne paniči. Kada je bio na klupi tokom utakmica u reprezentaciji nikad nije bio pod stresom. Uvijek mi je govorio: ‘Treneru bolji smo, ne brini’. Bio je miran i spokojan i uvijek nasmijan. Na dan kad smo igrali protiv Belgije znao sam da trebamo odigrati veliku utakmicu, pitao me zašto sam pod stresom, odgovorio sam mu kako igramo protiv Belgije, jačeg tima od nas, a on mi je rekao: “Boli nas briga, pobijedit ćemo ih”. Na kraju me nasmijao i tada sam rekao da je imao pravo. Svoj optimizam na ostale prenosi svojim ponašanjem”, rekao je Baždarević, prenose Sportske.ba 

(Amila Alijagić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.