17.3.2018. 16:59
0
Zrinjski se vratio nakon 0:3 i izvukao bod protiv Željezničara
U derbiju 2. kola Lige za prvaka nogometne Premijer lige BiH Željezničar i Zrinjski su u Mostaru podijelili bodove odigravši u nevjerojatnoj utakmici neodlučeno 3:3.

Gosti su poveli već u 8. minuti autogolom Hrvoja Barišića, a prednost su uduplali u 27. kada je za 2:0 pogodio Stojan Vranješ.

U nastavku domaći nogometaši zaigrali su nešto bolje, no obrana Željezničara uspješno je rješavala situacije pred svojim golom.

Kada se činilo da će utakmica završiti rezultatom s poluvremena, u 86. minuti bivši "Plemić" Goran Zakarić nije uspio realizirati kazneni udarac, pogodio je vratnicu, no lopta mu se odbila nazad te je iz drugog pokušaja pogodio za 3:0.

Nakon toga dogodio se preokret kakav se rijetko viđa. U 87. Toni Jović smanjuje na 3:1, u prvoj minuti sudačke nadoknade Miloš Aćimović pogađa za 3:2, a minutu kasnije Semir Pezer postavlja konačnih 3:3.

Željezničar je ostao na vrhu ljestvice s 54 boda, dva više od drugog Zrinjskog.

(FENA/Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.