21.3.2018. 15:20
0
Ronaldo otkrio tajnu legendarne frizure sa SP-a: Nisam ponosan, znam da je bila čudna
Legendarni Brazilac Ronaldo i danas mora odgovarati na pitanja o jednoj od najpoznatijih frizura.

Svjetsko prvenstvo 2002., koje se održalo u Japanu i Južnoj Koreji, bit će upamćeno po nekoliko stvari. Bilo je prvo koje se ne održava u Evropi ili Sjevernoj i Južnoj Americi te prvo koje zajednički organiziraju dvije države, prenosi Avaz.
 
Pamtit ćemo ga i po ''sudačkim izletima'' u korist Južne Koreje (pitajte Italijane i Španjolce), po sjajnom turniru Turaka koji su na trećem mjestu zamijenili Hrvate, te, naravno, po Brazilu koji se četiri godine nakon poraza u finalu okitio svojim petim i ujedno posljednjim naslovom svjetskog prvaka.

Uz Roberta Carlosa, Rivalda i Ronaldinha, briljirao je Ronaldo, koji je odveo Brazil do titule s osam pogodaka. Pamtimo to prvenstvo po Ronaldovoj Zlatnoj kopački, ali i po njegovoj frizuri. Jedno bez drugog jednostavno ne ide.

A o toj legendarnoj frizuri ''Il Fenomeno'' priča i dan danas. I 16 godina nakon tog SP-a, Ronaldo mora objašnjavati zašto je obrijao glavu, a ostavio ''ono''. Imao je, kaže, opravdani razlog.

- Tada sam vukao ozljedu noge o čemu su svi pričali. Odlučio sam se ošišati ostaviti taj mali detalj. Došao sam na trening i odjednom su svi pričali samo o novoj frizuri - otkrio je Ronaldo u Melburnu gdje je ambasador projekta ''World of Football Experience'' Real Madrida.

- Svi su toliko pričali o mojoj frizuri da su zaboravili na povredu. Meni je to dalo mirnoću i omogućilo mi da se više fokusiram na treninge. Nisam ponosan na tu frizuru, znam da je bila čudna. Ali bio je to način da skrenem pažnju - objasnio je legendarni Brazilac.

Nakon debakla protiv Njemačke prije četiri godine čini se kako se Brazil oporavio od šoka. Izbornik Tite složio je momčad koja se prošetala kvalifikacijama, a koju predvode Neymar, Coutinho, Gabriel Jesus, Marcelo i ostale zvijezde evropskog nogometa.

- Jako sam optimističan. Puno je toga novi trener promijenio posljednjih godina. Nadam se da Brazil opet može do naslova - poručio je Ronaldo.
 
(Ajla Hurko)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.