23.3.2018. 19:14
0
Englezi zaprijetili bojkotom Mundijala u Rusiji, Srbi poručili kako se Srbija kategorički protivi bojkotu Svjetskog prvenstva
Ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić izjavio je da se Srbija kategorički protivi bojkotu Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji i poručio da Beograd ne namjerava da slijepo slijedi ono što diktira London i osvaja poene na račun Rusije.

Terzić je naglasio da "ne treba miješati politiku u sport, kao što to neki pokušavaju da urade posljednjih godina". 

"Predstavnici Srbije će obavezno doći na otvaranje Mundijala", rekao je ambasador Srbije za ruski list "Izvestija". 

Terzić je naglasio da Rusiju i Srbiju povezuje gotovo dvjestogodišnja istorija bilateralnih, prijateljskih i bratskih odnosa, te da je za Srbiju velika čast da učestvuje na takvom turniru kakav je Svjetsko prvenstvo u fudbalu u Rusiji. 

Prema njegovim riječima, srpska reprezentacija će igrati u Samari, Kalinjingradu i u Moskvi, a glavna utakmica za Srbiju je ona protiv Brazila, koja će biti odigrana u glavnom gradu Rusije, prenosi "Sputnjik". 

Vlasti Velike Britanije su već zaprijetile bojkotom Svjetskog prvenstva u Rusiji. 

London pokušava da na isti korak podstakne i vlasti Francuske i Njemačke, pa ruski novinari ne isključuju mogućnost da bi "evropska solidarnost" mogla da odigra svoju ulogu, navodi "Sputnjik". 

Svjetsko prvenstvo će biti odigrano od 14. juna do 15. jula na 12 stadiona u 11 ruskih gradova, Moskvi, Sankt Peterburgu, Kazanju, Sočiju, Samari, Saransku, Jekaterinburgu, Nižnjem Novgorodu, Volgogradu, Rostovu na Donu i Kalinjingradu. 

(Srna / Haris Ahbabović)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.