6.4.2018. 10:10
0
Petrović: Bitno je da protiv Mladosti ostanemo neporaženi
Nogometaši Slobode danas će poslije treninga krenuti prema Kaknju gdje sutra igraju važnu utakmicu 4. kola Lige za opstanak protiv Mladosti.

Šef stručnog štaba Slavko Petrović imat će na raspolaganju sve nogometaše, a konačan sastav odredit će poslije treninga. 

- Da smo u prošlom kolu pobijedili Čelik riješili bismo pitanje opstanka u ligi. Međutim, i poslije te utakmice naša pozicija se nije bitnije promijenila. I dalje imamo osam bodova više, a ostalo je još sedam utakmica. Situacija se iskomplikovala kod Zeničana - kaže Petrović u razgovoru za Fenu.

Protiv Mladost Tuzlaci će pokušati kompenzirati gubitak dva boda na Tušnju u prošlom kolu. U posljednjih sedam prvenstvenih susreta imaju samo jedan poraz, što daje dozu optimizma više.

- Niko protiv Mladosti u Kaknju ne može planirati osvajanje tri boda, a mi ćemo pokušati da ostvarimo taj cilj igrajući rasterećeno i ofanzivno. Međutim, primarni cilj je ostati neporažen - smatra trener „crveno-crnih“.

Dotakao se i utakmica polufinala Kupa BiH.

- Sigurno nismo priželjkivali Želju, ali i on je šansa za plasman u finale. Možda je mala prednost što prvu utakmicu igramo u gostima. Svi smo priželjkivali Zvijezdu 09, a dobila ih je Krupa, koja je ogromni favorit i igrat će u finalu, mada ni njima neće biti lako - zaključio je Petrović.

Utakmica Mladost - Sloboda igra se sutra od 16.30 sati.

(FENA/Ajla Hurko)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.