8.4.2018. 21:00
1
On je iznad FIFA-e i reprezentacije: Ibrahimović i dalje tjera po svom
Švedski napadač bh. korijena Zlatan Ibrahimović nastavio je svojim izjavama šokirati javnost, a ovaj put na udaru se našla FIFA.

On je nedavno oduševio debijem za L.A. Galaxy postigavši dva gola, i to nakon četiri mjeseca bez nastupa, prenosi Avaz.
 
Šveđanin je omiljen među novinarima jer je poznat po svom britkom jeziku, a ovaj put se osvrnuo na neigranje za reprezentaciju.

Ibrahimović već odavno ne nastupa za Švedsku. Sada tvrdi da se u reprezentaciju može vratiti kada god poželi i da ga čak ni FIFA ne može u tome spriječiti, pa ni činjenica da kao vlasnik udjela u jednoj kladionici krši pravila krovne nogometne organizacije i tehnički ne bi smio nastupati za nacionalni tim.

- Ne može me zaustaviti niti FIFA. Ako ću htjeti igrati na Svjetskom prvenstvu igrat ću. Isto vrijedi i iza reprezentaciju, ako ću htjeti igrati za Švedsku, igrat ću. To nije stvar FIFA niti reprezentacije već mene i onoga što ja želim - kaže Ibrahimović za Eurosport.

Selektor Švedske Janne Andersson nije bio oduševljen Zlatanovim izjavama i nema ga namjeru vratiti u tim koji je bez njega izborio nastup u Rusiji. Ali,26-godišnji golgeter je nepokolebljiv.
 
- Meni su vrata uvijek otvorena. Ako sve bude kako treba i ako se osjetim sposobnim za to, onda možemo razgovarati o povratku. No, još nisam došao do toga. Sada sam sretan što ponovo igram i želim igrati nogomet. Kada ponovo budem igrao, vidjet ćemo onda hoću li ga igrati i na Svjetskom - kaže Ibrahimović.

(Ajla Hurko)

1
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.