7.5.2018. 11:05
0
Rezime vikenda u Premijer ligi BiH: Zrinjski neprikosnoven u BiH, Čelik i Željezničar izgubili najviše
Nogometaši Zrinjskog osvojili su treću uzastopnu titulu prvaka Bosne i Hercegovine, nakon što su u okviru 8. kola Lige za prvaka BiH prošlog vikenda na svom terenu savladali ekipu Širokog Brijega s 3:1, a s druge strane drugoplasirani Željezničar je izgubio od Radnika u Bijeljini s 1:0, te izgubio šanse da osvoji titulu.

U istom kolu dugogodišnji premijerligaš, ekipa Čelika iz Zenice domaćim porazom od tuzlanske Slobode izgubila je sve šanse da izbori opstanak u društvu najboljih, te će uz ekipu Viteza od naredne sezone nastupati u Prvoj ligi Federacije BiH.

U prvenstvu BiH ostalo je samo još da se vidi ko će zauzeti treće mjesto na tabeli koje donosi nastup u evropskih takmičenjima naredne sezone. Za tu poziciju bore se ekipe Sarajeva i Širokog Brijega, a Sarajevo je trenutno trećeplasirano zahvaljujući pobjedi protiv Krupe s 3:2 u gostima, odnosno porazu Širokog od Zrinjskog.

U slučaju da Željezničar osvoji Kup BiH, za što je velika vjerovatnoća pošto su izabranici Admira Aždema u prvom meču finala protiv Krupe na „Grbavici“ slavili s 2:0, Evropu bi izborila i četvrtopalsirana ekipa.

Ovakvim raspletom Premijer lige BiH najviše su izgubili Željezničar, kojem je ovo druga godina zaredom da u posljednjim kolima gubi titulu od Zrinjskog i Čelik – ekipa s tradicijom i ponajboljim stadionom u BiH na kojem će od naredne sezone igrati drugoligaši.

U Željezničaru mogu biti zadovoljni s brojnim infrastrukturnim projektima koje je klub u protekloj sezoni uspio realizovati, međutim evidentno je da u sportskom segmentu nešto nedostaje da bi tim s „Grbavice“ ponovo zaigrao Ligu prvaka.

Evidentno je i da u Čeliku već duže vrijeme mnogo toga ne funkcioniše, tako da je za klub možda i dobro da povuče crtu i pred sebe postavi sve šta treba uraditi da se uradi stabilizacije te postavi plan i program kojim će se Čelik vratiti u društvo najboljih.

(Fena)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.