15.5.2018. 20:45
0
Sudija Obradović pao na poligrafu: Slijedi novo saslušanje, pa odluka o pritvoru!
Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, policija je uhapsila Srđana Obradovića (42), osumnjičenog da je zloupotrebio službeni položaj i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati.

Prilikom privođenja i saslušanja u policijsko odjeljenje za borbu protiv korupcije, osumnjičeni fudbalski sudija je, kako nezvanično saznaju Novosti, bio podvrgnut i poligrafskom ispitivanju, koje, navodno nije prošao.

Arbitar će u srijedu ponovo biti saslušan, poslije čega će se odlučiti da li će osumnjičenom biti određen pritvor ili će mu biti dozvoljeno da se u daljem postupku brani sa slobode.

Fudbalski sudija se, kako je u utorak saopštio MUP, sumnjiči da je na fudbalskoj utakmici u Subotici, između fudbalera Spartaka i niškog Radničkog, iskoristio svoj službeni položaj. To je, kako se dalje navodi, učinio tako što je favorizirao domaći tim, odnosno subotički Spartak, i time ih stavio u povoljniji položaj u odnosu na protivnika.

Podsjećamo, meč između subotičkog Spartaka i Radničkog iz Niša odigran je u nedjelju u Subotici, a buru u javnosti izazvao je potez sudije Obradovića koji je ekipi iz Niša dosudio penal, za koji se tvrdi da nije ni postojao, prenosi Avaz.

(Amila Alijagić)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.