26.5.2018. 22:47
0
Greške Kariusa i nevjerovatni Bale: Real ponovo na krovu Evrope!
Real Madrid je ponovo odbranio naslov Lige prvaka. U finalu koje se igralo u Kijevu savladali su Liverpool rezultatom 3:1.

Utakmice je bolje otvorio Liverpool, dok je Real čuvao svoj gol. Prvu ozbiljniju priliku smo vidjeli u osmoj minuti kada je Firmino šutirao prema golu, no Navas brani. Nekoliko minuta kasnije, na drugoj strani Marcelo šutira pored gola.

U 26. minuti, iz igre je morao izaći Salah, a zamijenio ga je Lallana. Nakon starta Ramosa, Salah je povrijedio rame, pokušao je nastaviti, no nije mogao. Samo nekoliko minuta kasnije, Carvajal se također povrijedio, te je i on morao izaći iz igre.

Do kraja prvog poluvremena bilo je nekoliko polušansi, no mreže su mirovale, te se na pauzu otišlo prvi rezultatu 0:0.

U 50. minuti nakon nevjerovatne greške golmana Kariusa, Benzema postiže pogodak i Kraljeve dovodi do vodstva. Nekoliko minuta nakon toga, Liverpool izjednačava, a strijelac je bio Sadio Mane, koji se najbolje snašao u petercu nakon kornera Milnera.

Ipak, u 64. minuti Real stiže do novog vodstva. Marcelo je odlično ubacio loptu u šesnaesterac, a Gareth Bale škaricama zabija za 2:1. S druge strane, odličnu priliku imao je opet Mane u 71. minuti, no stativa spašava Real. 

A onda u 84. minuti nova velika greška Kariusa. Bale je šutao iz daljine, a Kariusu, koji je 'bio na lopti' ona ispada iz ruku i odlazi u gol. To je bilo i konačnih 3:1 za Real i treću uzastopnu Ligu prvaka.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.