5.6.2018. 12:15
0
UEFA kaznila Guardiolu: Manchester City bez trenera dvije utakmice
Trener Manchester Cityja Pep Guardiola kažnjen je sa dvije utakmice suspenzije od UEFA-e zbog verbalnih rasprava sa sudijom na meču četvrtfinala Lige prvaka protiv Liverpoola.

Čelnici Evropske kuće fudbala odlučili su da sankcioniraju Guardiolino nedolično ponašanje pa će sljedeće dvije utakmice u grupnoj fazi najjačeg evropskog takmičenja morati gledati s tribine. Novčanu kaznu dobio je i vicešampion takmičenja Liverpul.

Oni će morati platiti 20.000 eura zbog nedoličnog ponašanja navijača prije utakmice i napada na autobus gostujućih igrača. To nije jedina sankcija, pa će tako još oko 10.000 biti u obavezi da uplate na račun UEFA-e zbog korištenja pirotehničkih sredstava i štete načinjene u revanš meču polufinala u Rimu na meču protiv Rome.

Nisu samo dva engleska kluba dobila kazne, među njima se našao i ruski Zenit iz Sankt Peterburga koji zbog rasističkih parola i povika mora proslijediti 65.000 eura, a naredni meč igrat će pred praznim tribinama, prenosi Blic.

(Amila Alijagić)

0
SPORT
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.